Megvan a 2019-es év színe - Pompoint méteráru webáruház - textil méteráru, méteráru webáruház, textil szublimálás

Uppsz

Megvan a 2019-es év színe

2019. január 08.

Évente figyeli a divatvilág a hírt „Az év Pantone-színe” választásról. A Pantone cég diktálja ugyanis számos iparágban az év trendszínét. 2019-ben olyan színt választottak, ami a modern életet jelképezi: jelen van a természetes környezetben és a közösségi médiában egyaránt.

Az amerikai Pantone csapat hozta létre a divat, a grafika és nyomdaipar számára a nemzetközi érvényű színrendszereket. Már 20 éve befolyásolják az év Pantone-színének megválasztásával a világban a termékfejlesztést, a vásárlási döntéseket jó néhány iparágban, mint a divat, a lakberendezés, az ipari formatervezés, a csomagolás, a grafikai tervezés.

Hogyan választják ki az év színét?

Az adott év színének megválasztása alapos megfontolást és trendelemzést kíván. A Pantone színspecialistái átfésülik az egész világot új színhatásokat keresve. A szórakoztatóipart, a filmgyártást, művészeti alkotásokat, a divatot, a design minden területét, a népszerű utazási célpontokat éppúgy, mint az új életstílusokat, társadalmi és gazdasági feltételeket. A hatások fakadhatnak új technológiákból, új anyagokból, vagy a közösségi médiából, de akár egy világszintű figyelmet élvező sporteseményből is. Az ezekből érkező benyomások határozzák meg a mindenkori választott színt.

2019-ben azt vették figyelembe, hogy a digitális technológia és a közösségi média mennyire beépült a mindennapi életünkbe. Így olyan igaz, meghatározó tapasztalatokat keresünk, melyek kapcsolatokat és bizalmat, bensőségességet adnak. Ezt képviselő színt kerestek.

A 2019-es év színe

Megvan a 2019-es év színe
Korallpiros ing

„Élénk és életigenlő narancs egy kis arany felhanggal” írta a 2019-es év színéről a Pantone, ami a „Pantone Living Coral”, vagyis az élő korallpiros lett. A szakmában, a Pantone-színskálán a kódja a 16-1546-os.

A színkeverék a nevét a tengerben élő mészvázú virágállatkáról kapta. A természetesen élénk és sokszínű élővilágban a korallpiros felidézi, hogy a korallzátonyok micsoda búvóhelyei a kavargó, változatos színeknek.

Mit sugall az élő korallpiros?

Megvan a 2019-es év színe
Korallpiros ruházati textil

Leatrice Eiseman, a Pantone igazgatója szerint az élő korallpiros Pantone-szín érzékeny húrokat pendít ott, amire a kapcsolatokban vágyunk: emberség, támogatás, bátorítás.

A korallpiros barátságos, élénk, bájos szín, könnyedséget ad. Megtestesíti vágyunkat a játékosság kifejezésére. Ugyanakkor az optimizmusra, örömteli tevékenységekre irányuló belső szükségletünket is szimbolizálja.

A vibráló, mégis lágy korall szín melegséggel tölt fel. Ragyogó, energetizáló szín, mely élénkíti és felüdíti mind a szemet, mind a lelket.

Hamarosan a kifutók és az üzletek is korallpirosba öltöznek, megérkeznek a boltokba a korallszínű design termékek.

Megvan a 2019-es év színe
Korallpiros lakástextil

Légy trendi, alkoss, varrj, rendezz be te is korallpirosból! Közel 50 féle textilt választhatsz hozzá a Pompoint-nál.

Írta: Horváth Noémi

Forrás: Pantone.com

Alkotnál? Textilre van szükséged?